Hvis du ønsker at låne penge online, er der som regel tale om 2 forskellige typer af lån. Nemlig kviklån og forbrugslån.

Et kviklån er som regel et mindre lånebeløb på 100-15.000 kroner, som betales tilbage over 1-2 måneder.

Et forbrugslån derimod er et lidt større lån, faktisk kan du låne helt op til 400.000 kroner, men for de fleste er mindre nok. Et forbrugslån betales normalt af over 1-6 år men i nogle tilfælde også længere tid.

Det fælles for de to forskellige typer lån er, at de kan tages online uden at du skal stille sikkerhed for lånet. Du kan bruge pengene ligesom du har lyst til. Der stilles som regel ikke spørgsmål til formålet med dit lån.

Du kan altså låne penge online, uanset om du skal have ny mobiltelefon, skal ud og rejse, tage kørekort eller noget helt fjerde. Mulighederne er uendelige når det kommer til at låne penge online.

Nu vil vi fortælle dig lidt om hvordan du egentlig kan tage sådan et lån.

[list sort_column=’post_date’]

Lån penge online – sådan foregår det

Når du vil låne penge online, skal gennem en meget simpel proces, som tager dig fra ansøgning til udbetaling af dit lån.

Det første du skal gøre er at finde en god långiver. Det kan du gøre gennem vores sammenligning her. Det er vigtigt at finde en god långiver, ellers kommer du måske til at betale for meget for dit lån.

Når du har fundet en god långiver, så vælger du dit ønskede lånebeløb og lånetid hos den givne långiver. Vi anbefaler ikke, at du låner flere penge end du har brug for. Samtidig anbefaler vi også, at du vælger så kort en lånetid som muligt, eftersom lånet i sidste ende bliver billigere på den måde.

Når du har valg lånebeløb og lånetid, skal du udfylde dine oplysninger i en formular. Afhængig af långiveren vil du blive spurgt om arbejde, personer i husstanden, e-mail mm.

Efter du har udfyldt formularen, så sender du din ansøgning afsted. Hos de fleste långivere får du svar med det samme på, om du er godkendt til lånet eller ej. Hvis du er, modtager du en låneaftale skræddersyet til dig (som regel via e-mail), som du kan underskrive med NemID.

Når du har skrevet under på låneaftalen, vil pengene blive sat direkte ind til din NemKonto. Hvis du ansøger indenfor långiverens åbningstid, kan du altså have pengene samme dag, som du ansøger.

Vi anbefaler at du sender ansøgninger til flere forskellige långivere, da det giver dig bedre chancer for at få en lav rente. Det er selvfølgelig helt uforpligtende at sende en ansøgning om at låne penge online.

Bør jeg tage et lån?

Et lån er ikke egnet til alle. Hvis du ikke har verdens bedste økonomi, er det ikke altid en god idé at låne penge. Husk på, at et online lån bliver udbetalt på én gang, men du skal stadig betale et vist beløb tilbage hver eneste måned.

Før du låner penge, bør du lægge en budget, hvor du sammenligner din indkomst og dine udgifter, så du kan se hvor mange penge, du har tilovers hver eneste måned.

Hvis du har penge nok hver måned til at betale den månedlige ydelse for et givent lån, så kan du sagtens tage et lån. Overvej dog først, om du egentlig har brug for det eller ej.