Et privatlån er egentlig det samme som det der kaldes et forbrugslån. Grunden til at nogle långivere kalder det forbrugslån fremfor privatlån er, at man vil understrege, at privatlån kan bruges til forbrug.

Privatlån er målrettet privatpersoner og kendetegnes ved, at der ikke kræves nogen form for sikkerhed og at det kan anvendes til forbrug. Nu vil vi give dig et dybere indblik i, hvad er privatlån er for noget, her på Lanonline.dk

Så meget kan du låne

Et normalt privatlån plejer at have et lånebeløb på 10.000-300.000 kroner, men der findes långivere, der tilbyder endnu større lån. Der findes naturligvis også dem, der har en højere eller lavere minimumsgrænse.

Der findes også privatlån med med lavere og højere maxbeløb. Som du kan se er denne låntype et godt valg, næsten uanset hvad du skal låne penge til. Det kan være du skal købe bil, båd, computer, ferie eller noget helt andet.

Så længe kan du låne

Et privatlån har normalt en løbetid på 1-5 år, men der findes også tilfælde, hvor du kan låne meget længere.

Løbetiden kan variere meget fra långiver til långiver, og derfor bør du vælge et lån med en løbetid, der passer godt til dine behov.

Udbetaling

Ofte får du svar på din ansøgning lige med det samme, når du ansøger om et privatlån online. Hvis du bliver bevilget et lån, så kan du også underskrive lånet med det samme gennem NemID, ellers får du tilsendt en låneaftale via e-mail eller normal post.

Når långiveren har modtaget den underskrevne låneaftale, kan du være heldig at få udbetalt lånet samme dag, hvis du ansøger tidligt nok på dagen. Ellers vil der gå 1-2 bankdage før du har dine penge.

Afbetaling

Du betaler ofte dit privatlån af gennem månedlige afbetalinger gennem Betalingsservice (BS). Der findes også långivere, der vil give dig en eller flere afdragsfrie måneder om året. Afdragsfrie måneder kan være guld værd i de måneder, hvor din økonomi er lidt strammere end normalt, eksempel i juletiden.

Hvilke krav stilles der til mig?

Alder

Du skal være mindst 18 år gammel. Der findes dog også långivere, der kræver, at du er mindst 20 eller 23 år gammel, så tjek med den enkelte långiver.

Indkomst

Långiverne udarbejder en kort, men individuel kreditvurdering og kræver ofte at du tjener et vist antal penge om året eller har fast arbejde.

Dette beløb kan variere fra alt mellem 50.000-200.000 kroner årligt, mens nogle långivere ikke stiller dette krav.

Betalingsanmærkninger

Det er svært at få et privatlån, hvis du har en eller flere betalingsanmærkninger eller er registreret i RKI. Det er de færreste långivere, der vil låne dig penge i denne situation.

Øvrige krav

De fleste långivere kræver, at du har bopæl i Danmark og har en dansk bankkonto. Det gør det også meget nemmere at bruge NemID.