SMS lån sammenligning

Lånonline er skabt af os, der har styr på det med at lån og långivere. Vi giver dig de billigste og hurtigste alternativer inden for lån, dvs. sms lån. Vi har fundet de bedste långivere på markedet, så du kan finde det lån, der passer bedst til dig.

Vi håber du finder det du søger her på Lanonline.dk. Vi forsøger at opdatere denne side så ofte som muligt, hvilket er ca. en gang om ugen. Her finder du altså frisk information og aktuelle långivere, som tilbyder sms lån.

Hvad er et sms lån?

Sms lånet har forandret lånemarkedet for altid. Først blev sms lånet verdens hurtigste lån, fordi det var så let at ansøge om. Før sms lånet dukkede op, var det umuligt at få et lån udbetalt indenfor en time, hvilket du altså kan i dag med et sms lån.

Siden sms lånet kom de første gratis sms lån, som blev verdens første gratis lån, og snart fulgte mange andre sms långivere efter. Så hvis du gerne vil låne hurtigt og endda gratis, så skal du altså tage et sms lån.

Så hurtigt går det

Når du skal tage et sms lån, uanset om det er gratis eller et normalt sms lån, foregår det på samme måde. Du vælger først et lånebeløb, udfylder ansøgningen med personlige oplysninger og sender den afsted. Det tager ikke mere end et minut at udfylde ansøgningen, og oftest får du svar direkte på din skærm indenfor nogle få minutter.

Om du bevilges pengene, kan du have dem på din konto indenfor en time. Hvis du ansøger om aftenen, får du dit lån udbetalt den næste bankdag. Hvis du har samme bank som långiveren, kan du dog være heldig at få pengene øjeblikkeligt, uanset hvornår du ansøger.

Ny lov om sms lån – her er långivernes alternativ

Den 1 januar 2017 trådte en ny lov i kræft, der giver dig som låner en ”obligatorisk tænkepause” på 48 timer, efter du er godkendt til at låne. Loven gælder for lån, der skal betales tilbage på under 3 måneder, hvilket sms lån jo typisk skal.

Det betyder i praksis, at du skal vente mindst 48 timer før du kan have pengene på din konto, hvis du vælger et sms lån, der skal betales tilbage på under 3 måneder.

Det har betydet, at flere långivere tilbyder nu både sms lån men også en kassekredit. En kassekredit er nemlig ikke det samme som et lån, og den lov spiller derfor ingen rolle. Du kan også stadig tage et sms lån hos disse långivere, det går bare ikke ligeså hurtigt.

Lånebeløb og løbetid

Et sms lån er et meget lille lån, der som regel er på 100-15000 kroner. Lånetiden er kort, de fleste sms lån har faktisk en løbetid på 14-90 dage. De mindre lån plejer at have en løbetid på op til 30 dage, mens de større har en lidt længere løbetid.

Hvis du gerne vil låne gratis, er det højeste beløb du kan låne lige nu 4000 kroner, og det er med en løbetid på 30 dage.

Lånebeløb og løbetid

De mindre lån har en løbetid på op til 30 dage, mens de større lån kan have en lidt længere løbetid. Hvis du vil låne gratis, kan du typisk låne op til 4.000 kroner med en løbetid på 30 dage.

Eksempel på lånebeløb og løbetid

LånebeløbLøbetidRente
1.000 kr.30 dage25%
3.000 kr.30 dage25%
5.000 kr.30 dage25%
10.000 kr.60 dage25%
15.000 kr.90 dage25%

Hvem kan tage et sms lån?

For at tage et sms lån, skal du være mindst 18-20 år gammel. Det kommer selvfølgelig an på hvilken långiver du vælger. Der findes långivere, som har en lavere aldersgrænse for mindre sms lån og en højere aldersgrænse for større sms lån. Hos nogle skal du også have en vis årsindkomst. Långiverne vil have, at du har en indkomst på mindst 20.000-50.000 kroner om året, men normalt behøver du ikke være fastansat, hvilket er en fordel for dig, der arbejder med projekter eller er vikar.

Du skal heller ikke regne med at du kan tage et lån, hvis du er registreret i RKI (Experian) eller Debitor Registret.

Sms lån – små beløber

Det der først og fremmest kendetegner et sms lån er, at lånebeløb er meget lille. Hvis du vil tage et forbrugslån, plejer du normalt at skulle låne mindst 10.000-20.000 kroner.

Sådan er det ikke med et sms lån, her kan du nemlig låne helt ned til 100 kroner i nogle tilfælde. Det betyder altså, at et sms lån er et perfekt alternativ til dig, der ikke skal bruge mere end et par tusinde kroner inden den næste løn tikker ind på kontoen.

I starten, da sms lånet var et helt nyt begreb, kunne man ikke låne mere end et par tusinde kroner. De seneste år er taget for et sms lån dog blevet en helt del højere, hvilket har resulteret i, at du i dag kan låne helt op imod 15.000 kroner hos visse långivere.

Du skal regne med, at kravene til dig som låntager stiger, efterhånden som beløbet du vil låne bliver højere.

Korte afbetalingstider

Løbetiden på et sms lån er normalt på 30-60 dage, så betalingstiden er altså betydeligt kortere end for et forbrugslån for eksempel. Du kan dog finde långivere, der vil give dig både kortere og længere løbetider.

Grunden til at løbetiden generelt er så kort, er simpelthen lånets størrelse. Hvis man kunne tage et lån på 1.000 kroner og betale tilbage på et års tid, ville det ikke være særligt lønsomt for kunden, både pga. renten og eventuelle månedlige gebyrer.

Det gode ved den korte løbetid er, at du hurtigt kan komme af med din gæld igen.

Hurtig udbetaling

Når du ansøger om et sms lån, får du normalt svar på din ansøgning lige med det samme. Maks indenfor nogle minutter, hvis du ansøger indenfor långiverens åbningstid. Pengene udbetales derefter udmiddelbart efter ansøgningen er godkendt. Hvis du ansøger på en hverdag, plejer du altid at modtage pengene den samme dag, som du bliver godkendt, og hvis ikke, så står de der næste bankdag.

Skulle du og långiveren har den samme bank, så vil pengene blive overført direkte. Det betyder i korte træk, at pengene vil stå på din konto i samme sekund, som långiveren gennemfører udbetalingen. Du kan altså have dit lån bare nogle få minutter efter, at du har sendt din ansøgning. Det gør sms lånet til det hurtigste på markedet.

Bør du tage et SMS lån?

At tage et sms lån kan være en hurtig og nem løsning, når du har brug for penge hurtigt. Men det er vigtigt at være ansvarlig og tænke over, hvordan du bruger lånet. Sørg for at sammenligne forskellige lån, lægge et budget og undgå gældsfælder.

Når du er klar til at ansøge, husk at bruge vores guide til at finde det bedste lån, der passer til dine behov. Tag et sms lån i dag og få hurtigt adgang til de midler, du har brug for.

Avatar photo
Paw Vej

Paw Vej har skrevet om lån, kreditkort og investering siden 2016. Hans artikler om de samme emner er blevet læst af mere end 1,5 millioner danskere. Paw er citeret af både danske FINANS og internationale Forbes.