Hvad kræver det at tage et lån som 18 årig? Kan man overhovedet det? Og hvad koster det?

Alle disse ting vil vi kigge nærmere på i denne artikel…

Det er langt fra alle långivere, der vil låne dig penge, hvis du kun er 18 år gammel. Der findes dog heldigvis nogle der vil.

De fleste långivere bruger alder som en slags indikator for, hvor stor sandsynlighed der er for, at du betaler lånet tilbage igen. De fleste 18 årige tjener jo ikke ligeså mange penge som 30 årige gør. Det forstår vi godt logikken i, men der findes jo også mange 18 årige, der har et arbejde og tjener deres egne penge.

Nu har du fået lidt forståelse for hvorfor långiverne stiller disse krav. Nu vil vi tage et kig på dine muligheder for at tage et lån som 18 årig.

Krav til lånet

Hvis du er 18 år er der allerede nogle långivere, der udelukker at du kan låne penge hos dem. Lad os derfor fokusere på de långivere, der gerne vil låne dig penge, selvom du kun er 18 år.

Hos disse långivere er kravene til lånet nemlig de samme for 18 årige såvel som 43 årige. Hos de fleste långivere er kravene som følger:

  • Du skal have fast indkomst/arbejde.
  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.
  • Du skal have bopæl i Danmark.

Disse tre krav er de største gengangere fra stort set alle långivere på markedet. Hvis du kun er 18 år gammel, har du sandsynligvis ikke haft til tid at sætte dig i gæld endnu, så du burde have gode muligheder for at låne penge, så længe du har en eller anden form for indkomst.

Bør du låne penge?

Om du kan låne penge og om du bør låne penge er to forskellige ting. Bare fordi du har muligheden for at gøre noget, betyder ikke, at du bør gøre det.

Før du låner penge bør du spørge dig selv, om du egentlig har brug for lånet. Er det måske en bedre idé at spare op til det, du gerne vil købe? Eller kan det slet ikke vente?

Du ved bedst med dig selv, om det er en god idé eller ej.

Vi håber denne artikel har hjulpet dig. Husk at det er uforpligtende at sende en låneansøgning.

Held og lykke!