Der findes faktisk et stort antal långivere, der er villige til at forlænge dit lån, hvis det skulle blive nødvendigt. At forlænge et lån indebærer helt enkelt, at forfaldsdatoen udsættes.

Det mest normale er, at man forlænger sit lån med en måned eller to, men nogle långivere tillader også længere forlængelser.

Hvorfor vælge et lån der kan forlænges?

I følgende situationer kan det være godt at tage et lån hos en låneudbyder, der tilbyder lån, der kan forlænges:

  • Hvis du har en lidt stram økonomi. Hos Lanonline.dk anbefaler vi ikke, at du låner penge, hvis du har en alt for stram økonomi, men hvis du virkelig har brug for et lån, bør du tage et, der kan forlænges. Du kan i værste fald udskyde forfaldsdatoen, hvis der skulle komme en uforudset udgift i stedet for at risikere ikke at kunne betale af på lånet overhovedet.
  • Hvis du har en meget kort løbetid. Nogle lån har kun en meget kort løbetid, de fleste kviklån er eksempelvis kun på 30 dage, hvorfor det kan være godt at tage et lån, der kan forlænges, hvis du vil.

Ulempen ved at forlænge lån

Nu har du set hvilke fordele der er ved lån der kan forlænges, så nu vil vi vise dig ulemperne.

Den helt store ulempe er faktisk meget simpel, for et lån som forlænges bliver dyrere, eftersom renter og eventuelle omkostninger lægges til lånet for hele den forlængelsesperioden.

Hvis du har taget et kviklån, vil dette blive en dyr periode, eftersom renten er så høj. Naturligvis går verden ikke under, hvis du bare har lånt et par tusinde kroner og forlænger det i en måneds tid, men hvis du forlænger lånet igen og igen kan det blive rigtig dyrt.

Du bør altså være forsigtig når du vælger at forlænge et lån.

Undgå at forlænge gratis lån

Hvis du vil forlænge et gratis lån, så er der mange långivere, der glædeligt siger ja. Forklaret på en anden måde, så ser de gerne at du udskyder forfaldsdatoen, efter som de da begynder at tjene penge på dig.

Det er ingen hemmelighed at en långiver gerne vil tjene penge, ellers fandtes de jo ikke. Derfor er det alligevel direkte dumt at forlænge et gratis lån, eftersom det på det tidspunkt ikke længere er gratis. Hvis man forlænger et gratis lån skal man ofte betale rente også for den tid, hvor lånet ellers skulle være gratis.

Derfor bør du ikke udskyde forfaldsdatoen, medmindre det er højst nødvendigt.